www.sporen-met-rob.nl

(Actueel)

Havenspoorlijn 30-06-2012.

Aangezien ik dicht bij de havenspoorlijn in Rotterdam woon ga ik regelmatig daar een kijkje nemen. Er zijn nauwelijks fotoplekken tussen Barendrecht Aansluiting en Waalhaven Zuid waar je nog redelijke foto's kan maken, dus veel keus is er niet. Meestal neem ik het plekje aan de Vrijenburgweg die op de grens ligt van Barendrecht en Rotterdam over de A-15. Hier komen alle treinen voorbij richting Maasvlakte en Waalhaven Zuid. En groot nadeel heeft deze locatie, de herrie van het voorbijrazende verkeer, je staat namelijk op het viaduct wat zowel over het spoor als over de A-15 zelf loopt. Ondanks de herrie van het verkeer is het een goede fotoplek. Ik heb er een uurtje gestaan en wat leuke opnamen kunnen maken.

(Foto Rob van der Rest) Als eerste trein trof ik komend vanuit de Waalhaven Zuid de Captrain 186 150 met een graantrein, de trein rijd hier over het linker spoor. Deze trein wordt door de 186 naar Bentheim gebracht waar hij overgenomen wordt door een andere machine. Barendrecht, Vrijenburgweg 30-06-2012.

(Foto Rob van der Rest) Al snel kwam de volgende trein in beeld, na de passage van een containertrein met de 189 066 als trekkracht kwam direct daarachter de 189 065 in beeld (de loc had voorheen een beschildering met tulpen) die ook een containertrein aan de haak had richting Whz.  Barendrecht, Vrijenburgweg 30-06-2012.

 

(Foto Rob van der Rest) Ook machines van RRF kom je hier vaak tegen, meestal met een trein aan de haak maar natuurlijk ook als losse loc. Barendrecht, Vrijenburgweg 30-06-2012.

(Foto Rob van der Rest) De Tilburg-shuttle, op weg richting Tilburg, werd op deze dag gereden door de prachtig uitziende 6442, een lust voor het oog. Barendrecht, Vrijenburgweg 30-06-2012.

(Foto Rob van der Rest) Als laatste een opname van een beladen kolentrein vanaf de Maasvlakte, getrokken door de 189 034 en 189 076. De pantografen van de beide machines zijn kort hiervoor naar beneden gegaan, bij Barendrecht Aansluiting bevind zich een spanningssluis en sommige meesters laten ruim voor het bereiken van deze plek de pantografen zakken. Het komt nogal eens voor dat je dit soort opnamen krijgt. Barendrecht, Vrijenburgweg 30-06-2012.