www.sporen-met-rob.nl

DB Cargo

Diverse bedieningen in de Rotterdamse havens.

DB Cargo vind je in de gehele Rotterdamse haven, zowel in Pernis, Waalhaven Zuid, Botlek, Europoort en de Maasvlakte is men actief. De wagens komen vrijwel altijd, of gaan naar Kijfhoek. Het is een taak voor de serie 6400. In de komende tijd neem ik je als bezoeker mee naar de plekken waar je de locs zoal aantreft.

Ik begin in Pernis, hier kan je de locs aantreffen langs de Vondelingeweg, Petroleumweg, Butaanweg en Striendwaalseweg.

Foto's (Rob van der Rest) Aankomst van de 6435 met een aantal wagens bestemd voor klanten op Pernis. De 2 ketelwagens worden even op een ander spoor geparkeerd zodat de wagen met de 2 tankcontainers naar de CTT gebracht kunnen worden op de Butaanweg. De installaties en opslagtanks van Shell vormen hierbij het (industrie) decor.  Pernis 06-11-2018.

Foto (Rob van der Rest) Met de rangeerder voorop wordt naar de CTT aan de Butaanweg gereden.  Pernis 06-11-2018.

Foto (Rob van der Rest) DBCargo heeft op Pernis een eigen onderkomen wat hier goed op de foto te zien is. De 6440 heeft zojuist aan de Petroleumweg een Wascosa tankwagen opgehaald bij Shell, de rangeerder loopt langs het gebouwtje. Links staat loc 504 van Shunter die op dat moment voor de bediening van de CTT terminal gebruikt wordt.  Pernis, 08-11-2018.

Foto's (Rob van der Rest) Op 24 mei 2019 tref ik de 6429 die een fraaie set GATX ketelwagens naar Koole Minerals aan de Petroleumweg gaat brengen om daar beladen te worden. Op de foto onder staat al een deel binnen het hek en wordt de trein verder door de 6429 naar binnen geduwd.

Treinen bestemd voor de CTT terminal aan de Butaanweg worden in hoofdzaak door RTB, Shunter en soms RRF gereden.