www.sporen-met-rob.nl

(Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen)

Antwerpen, bundel Kallo 28-07-1998

Op de Antwerpse linkeroever fotografeerde ik weinig. Eén van de weinige keren dat ik er kwam was om de reeks 70 nog te fotograferen voordat deze uit dienst zouden gaan. Bundel Kallo, waar je de machines kon treffen met het rangeren van zware treinen vond ik snel, verder was ik daar onbekend. Het weer zat die dag ook niet helemaal mee dus werd het geen lang bezoek. Een paar dagen later kwam ik nog een keer hier terug maar dan beter voorbereid met mooi weer. Toch maakte ik enkele leuke foto's met een onverwacht klein decor.

Foto (Rob van der Rest) Bij aankomst op de bundel trof ik de mooi vrijstaande 7005. Rustig pruttelend wachtte deze op de volgende rangeerklus, het personeel zat even aan de koffie. Even vragen of ik wat foto's mocht maken, géén probleem was het antwoord maar wel uitkijken.  Antwerpen, bundel Kallo 28-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Terwijl ik naar de andere kant van de machine loop komt, nét voordat ik de opname wil maken, een eendje met 2 kuikens. Wat moet zo iets kleins bij deze grote machine. Schijnbaar waren ze op zoek naar een slootje of ander water, ze hadden nog een aardige weg te gaan met de nodige (rails) hindernissen.  Antwerpen, bundel Kallo 28-07-1998.

Nadat het het eendje met de 2 kleintjes uit beeld was ging ik verder met fotograferen.

Foto (Rob van der Rest) De buitenkant van de 7005 zag er niet uit maar de loc deed nog wel goed zijn werk.  Antwerpen, bundel Kallo 28-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Vlak voor de bundel Kallo had je nog een kleine onbewaakte overweg. Ik ging er maar eens staan om te kijken of ik hier nog een foto kon maken. Na korte tijd kwam de 8264 aangereden met een aantal ketelwagens. Terwijl hij even wachtte lukte me het om nog een foto te maken, wat me daarbij opviel was dat er uit het raam van de loc een kleine jongen hing, lekker met pa op stap in de vakantietijd.  Antwerpen, bundel Kallo 28-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Even later ging ik weer terug naar de bundel, de 7005 was ondertussen bezig met rangeerwerkzaamheden. Hierna verliet ik de bundel, wachtte nog even een stukje verder op de 5177 die als losse loc voorbij kwam en ging toen verder naar het station van Beveren.  Antwerpen, bundel Kallo 28-07-1998.

Foto (Rob van der Rest) Station Beveren ligt aan de hoofdlijn 59 van Gent naar Antwerpen. De stellen 457 + 467 zijn onderweg naar Antwerpen. Het station heeft geen loketten meer, deze werden in 2021 gesloten. Het werd in 1901 in gebruik genomen en is van het type 1895 R9. Hierna ging ik via Antwerpen naar huis.  28-07-1998.

Foto (Rob van der Rest) Op weg naar huis via Antwerpen trof ik rangeerloc 8507 als losse loc richting Antwerpen Noord.   Antwerpen, splitsing Y-Noorderlaan 28-07-1998.