www.sporen-met-rob.nl

(SNCF, Lille 25-05-1986)

 

De allereerste kennismaking met de Franse spoorwegen vond plaats op 25 mei 1986 tijdens een optreden met de Drumfanfare Excelsior. Bij het binnenrijden van Lille had ik gezien dat vlakbij de plek waar we moesten verzamelen er een uitgebreid sporencomplex lag. Omdat we nogal vroeg waren greep ik de kans om even te kijken of er op deze dag nog iets op het spoor gebeurde. Na een korte wandeling bereikten we (er was nog een spoorwegliefhebber in de vereniging) een viaduct met een trap naar beneden. Daar aangekomen ontdekten we een stuurstandrijtuig, een fraai exemplaar wat ik gelijk maar even fotografeerde.

(Foto Rob van der Rest) Een dubbeldeks stuurstandrijtuig met op de zijkant de letters TCR en iets van Region Quest troffen we aan op het opstelterrein van Lille, 25-05-1986.

Nadat we ons wat verplaatst hadden konden we nog wat meer foto's maken, geweldig was het allemaal niet maar aangezien ik nog niet in Frankrijk was geweest om te fotograferen knipte ik wat zoal voor de lens kwam.

(Foto Rob van der Rest) Een aantal rijtuigen van de SNCF op het opstelterrein van Lille, 25-05-1986.

(Foto Rob van der Rest) De BB18742 rijd aan ons voorbij vanuit de richting van de stad Lille op weg naar...?, Lille 25-05-1986.

(Foto Rob van der Rest) De BB 25584 rijd als losse loc voorbij op weg naar het depot van Lille, Lille 25-05-1986.

Wat verder weg stond een grote machine die we toch wat van dichterbij wilden bekijken, het bleek een machine te zijn van de serie 16 die o.a. voor internationale treinen werd gebruikt. De machine zag er mooi uit wat uitnodigde voor een fraaie foto.

(Foto Rob van der Rest) De BB-16009 wacht op de volgende inzet, in het oog springend is het fraaie logo van de SNCF op de voorzijde, depot Lille 25-05-1986.

 Aangezien we niet de kans wilden lopen met spoorwegpolitie in aanraking te komen besloten we om terug te gaan naar het viaduct in de hoop nog een enkele trein te zien en te fotograferen. Niet zo ver van ons vandaan kwam een kleine dieselloc in beeld maar deze reed jammer genoeg niet onder het viaduct door. Na verder te zijn gelopen hadden we geluk, een machine van de serie 16, de 16061, kwam ons met een trein bestaande uit DB rijtuigen tegemoet. Het werd de beste foto van die dag, de tijd om nog langer te blijven was er niet, tenslotte moest er ook nog muziek gemaakt worden want daarvoor waren we uiteindelijk naar Lille gekomen. We kwamen later in het jaar weer in Lille, maar dat in een volgende bijdrage over de SNCF.

(Foto Rob van der Rest) Een overzicht van de opstelsporen aan de rechterzijde en het depot aan de linkerzijde, Lille 25-05-1986.

(Foto Rob van der Rest) Doorkomst van een trein bestaande uit rijtuigen van de Deutsche Bundesbahn met als trekkracht de BB-16061, Lille 25-05-1986.