www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Augustus en september 1996.

Vanaf de zomer van 1996 tot begin april 1997 maakte ik nauwelijks foto's bij NS, mijn interesse ging vrijwel geheel naar de NMBS in Belgi. Daar was de verscheidenheid aan materieel nog groot, bij NS werd dat steeds minder. In augustus maakte ik slechts n opname en in september hield ik me bezig rond Kijfhoek en Dordrecht. Helaas heb ik de juiste datums van deze treinen niet vastgelegd.

Foto (Rob van der Rest) Ng kon in augustus 1996 deze foto gemaakt worden bij de overweg aan de Moerstraat in Hulten. Snel daarna werd de overweg verwijdert en nieuwbouw kwam er aan de kant van Rijen en een omvangrijk industriegebied aan de kant van het vliegveld. 

Foto's (Rob van der Rest) In september 1996 werden omvangrijke werkzaamheden uitgevoerd op Kijfhoek. Vele sporen werden verwijdert en anderen weer toegevoegd. NS gebruikte daarvoor de Sik 316 en spooraannemer Railbouw Leerdam gebruikte daarvoor zijn eigen locomotieven, de loc op de foto (onder) moet de Henschel DH500ca met de naam "Robin" zijn met het nummer 205, deze kreeg later het nummer 209 (bron: Industriespoor.nl ).

Foto (Rob van der Rest) Treinen reden wel tussen Rotterdam en Dordrecht en deze werden omgeleid via Kijfhoek. We zien de 1739 met een stam DD-AR rijtuigen richting Dordrecht.   September 1996.

Foto (Rob van der Rest) Tijdens die werkzaamheden stond er n brugdeel in de bovenste stand van de brug over de Oude Maas, anders kon deze opname nooit gemaakt zijn. We zien de 6511 met ketelwagen(s) rijden richting Kijfhoek. De foto werd gemaakt vanaf de verkeersbrug, in de achtegrond zien we een deel van de grote kerk langs de Oude Maas in Dordrecht.  September 1996.

Foto (Rob van der Rest) Ik bracht die dag ook nog even een kort bezoekje aan het station van Dordrecht, daar passeerde me Thalys stel 4536 onderweg van Parijs Noord naar Amsterdam CS.