www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rotterdam, juni 1986

In juni 1986 en de maanden erna lag de focus op de Zuiderburen (NMBS). Daar was de verscheidenheid aan materieel nog veel groter als bij de NS. Gezien het feit dat de overgangen bij Lombardijen niet zo ver van mijn huis lagen maakte ik hier in de maand juni toch nog wat foto's. Ik bereidde me niet zo goed voor waardoor treinnummers bij deze foto's ontbreken en soms ook de locomotief niet altijd genoteerd werd. Toch zijn het opnamen uit een tijd die niet meer terugkomt en daardoor voor mij toch waardevol.

Foto (Rob van der Rest) De bekende vistrein uit IJmuiden gaat richting Kijfhoek. In opzending loopt achter de 1654 de 2432 mee.  Rotterdam Wester Hordijk, juni 1986.

Foto (Rob van der Rest) Een machine die ook in 2017 nog dienstvaardig is zien we op de foto hierboven. De 1225 is met een Intercity op weg richting Rotterdam CS. Direct achter de loc is nog een in blauwe kleurstelling rijtuig Plan W te zien.  Rotterdam spoorwegovergang Dordtsestraatweg, juni 1986.

Foto (Rob van der Rest) Vanuit Venlo is de 1627 onderweg naar eindpunt Den Haag CS. De trein bestaat in hoofdzaak uit Duitse rijtuigen.  Rotterdam spoorwegovergang Dordtsestraatweg, juni 1986.

Foto (Rob van der Rest) De maximale treinlengte zien we op deze foto. # stellen Mat'57 voor de Beneluxdienst naar Brussel met als toevoeging een 4-wagenstel Mat'54. In Roosendaal blijft het Mat'54 achter en gaan de Beneluxstellen verder naar Brussel, het Mat'54 wordt ingezet in de dienst naar Vlissingen.  Rotterdam Wester Hordijk, juni 1986.

Ik wilde ook graag een enkele foto van de zijkant van treinen maken, dat lukte wel maar niet op de manier zoals ik gedacht had. Ik schoof hierbij een stuk op richting station Lombardijen. Na 2 pogingen gaf ik het al snel op.

Foto (Rob van der Rest) De 2345, 2299 en 2301 zijn op weg naar Kijfhoek. De trein komt vanaf Feijenoord. De wagens van Rommenhüller met koolzuur zijn afkomstig vanaf Katendrecht. De 2301 is één van de heuvellocs van Kijfhoek en deze zal waarschijnlijk bij de werkplaats van Feijenoord (Fo) getankt hebben. Rotterdam Lombardijen, juni 1986.

Foto (Rob van der Rest) Een noodschot is deze foto. Net als ik een berg afval voorbijloop kan ik deze foto maken. Niet geschoten is altijd mis, dus toch maar 'knippen'. Vanuit Venlo is de 1504 onderweg naar Den Haag CS terwijl vanuit dezelfde plaats de nog blauwe 1110 onderweg is naar Venlo.  Rotterdam Lombardijen, juni 1986.

In dezelfde maand bezoek ik nog een keer hetzelfde plekje, helaas is het dan minder mooi weer.

Foto (Rob van der Rest) Een fraaie combinatie is deze trein, de 1126 is als Intercity op weg richting Dordrecht. Wat de eindbestemming is weet ik niet maar dat zal waarschijnlijk Venlo zijn.  Rotterdam Wester Hordijk, juni 1986.

Foto (Rob van der Rest) Indrukwekkend waren de stuurstandrijtuigen van de Beneluxtreinen. We zien een combinatie zoals die hoorde te zijn met een drukloc van de NMBS serie 25.5.  Rotterdam Wester Hordijk, juni 1986.

Foto (Rob van der Rest) Nog een treintje vanuit Venlo. De 1151 is op weg naar zijn eindpunt Den Haag CS. Het achterste rijtuig is nog een Plan W in de blauwe kleurstelling. Rotterdam Wester Hordijk, juni 1986.