www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Roosendaal, 12-08-1985

Het is de vakantieperiode in Nederland en daar genoot ik samen met mijn gezin ook van. De kinderen bleven op deze maandag bij oma thuis en ik ging een dagje Roosendaal en Bergen op Zoom doen. Natuurlijk nam ik de kans waar, al was het maar heel even, om rond te kijken op de stations. Rond het middaguur na een uurtje in het centrum van Roosendaal geweest te zijn even op het station kijken. Men was aan het werk aan het spoor en nu was het schijnbaar pauze want er was niemand te zien. Ook maar even een broodje eten dan om daarna te kijken of er wel actie was. Dat was er en na daarvan een plaatje gemaakt te hebben op weg naar de binnenstad van Bergen op Zoom.

Foto (Rob van der Rest) Pauze voor het spoorwegpersoneel, Sik 352 staat er verlaten bij. Op de seinbrug toont het armsein veilig maar ik kreeg sterk de indruk dat het altijd in deze stand stond. Er was geen trein te zien die voor vertrek gereed was.  Station Roosendaal 12-08-1985.

Foto (Rob van der Rest) Opeens na mijn terugkeer naar deze plek was er activiteit, men was op verschillende plaatsen druk aan het spoor bezig. Niet alleen bij de Sik maar ook in de achtergrond, het armsein stond nog steeds in de stand 'veilig' maar dat had geen betrekking op de vertrekkende 2207 en 2272 met een goederentrein richting Rotterdam.  Station Roosendaal 12-08-1985.

Na ons bezoekje aan het centrum van Bergen op Zoom ging het weer richting Roosendaal, echter dat ging niet zonder eerst even een kijkje te nemen bij het station.

Foto (Rob van der Rest) De 1102 is met een set rijtuigen Plan E onderweg als trein 4647 van Zwolle naar Vlissingen. Eigenlijk vond ik de fotoplek niks maar maakte er toch deze foto waar ik (achteraf)  helemaal geen spijt van had.  Vertrek Bergen op Zoom 12-08-1985.

Na in Roosendaal een hapje gegeten te hebben zocht ik een fotoplekje op vlak voor het station. Als alles goed ging kwam om 17.40 uur de D 286 van Amsterdam naar Parijs voorbij gevolgd door de Intercity van Amsterdam CS naar Vlissingen.

Foto (Rob van der Rest) De keurig op tijd rijdende D 286 bereikt het station van Roosendaal. De NMBS 1502 heeft in opzending de NMBS 2554 mee. Opname 12-08-1985.

Foto (Rob van der Rest) De Mat'54 treinstellen 730, 388 en 1783 zijn als IC 2163 onderweg van Amsterdam naar Vlissingen. Wat heerlijk om deze combinatie op de foto vast te leggen, je kan niet alle treinstellen op de foto zien maar ik was wel zo verstandig alle treinstelnummers goed te noteren.  Aankomst Roosendaal 12-08-1985.

Hierna ging ik nog één keer terug naar het station, in dat eventjes was de D 1274 "Pyreneo" in het station gearriveerd die zijn startpunt in Utrecht had, en via Den Bosch in Roosendaal de Nederlandse loc verruilde voor een exemplaar van de NMBS.

Foto (Rob van der Rest) Wat een ontzettend geluk had ik met deze combinatie. Prachtige rijtuigen en een loc serie 22 van de NMBS in de oude kleurstelling. De 2228 is gereed om de D 1274 "Pyreneo" naar Brussel te brengen waar de machine de trein aan een andere loc zal overgeven.  Station Roosendaal 12-08-1985.