www.sporen-met-rob.nl

Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM)

In de zomer van 1976 bezoek ik voor de 2e keer de VSM, deze keer zeer kort want ik ben in de omgeving bij vrienden op bezoek. De 94er is er niet meer, nu wordt deze loc ingezet die rijdt als VSM 3. In het station van Apeldoorn maakte ik geen foto's maar deed dat op een plekje ervoor en langs het Apeldoorns Kanaal Zuid.

Foto's (Rob van der Rest) De VSM 3 bij aankomst in Apeldoorn, mooi in het tijdsbeeld past de vrouw op de brommer en de VW-bus van een plaatselijk autoherstelbedrijf. Op de treeplank van het eerste rijtuig staan volgens mij 2 medewerkers van de VSM, veel mr passagiers kan ik niet ontdekken.  Apeldoorn, 26-08-1976.

Foto's (Rob van der Rest) Boven: Het is een warme dag, goed te zien aan het personeel in de loc. De robuuste 4-assige machine straalt door zijn uiterlijk veel kracht uit. Een klein stukje verder (foto onder) zien we een deel van de omgeving van station Apeldoorn, de schoorsteen en gebouwen van de Nettenfabriek zijn er deels nog steeds, niet meer als zodanig in gebruik maar toch, mooi dat dit stukje bewaard is gebleven. De foto is in 2022 als bijna 46 jaar oud.   Apeldoorn, 26-08-1976.

Gewacht wordt door mij op de rit terug van Apeldoorn naar Dieren, ik besluit een klein stukje verder te lopen langs het Apeldoorns Kanaal.

Foto's (Rob van der Rest) Duidelijk zijn er nu meer passagiers in de rijtuigen, omdat de machine in Apeldoorn niet gedraaid kan worden word nu met tender vr gereden.  In de tuin van het huis in de achtergrond staat een molentje en vergeet vooral de TV-antenne op het dak niet. Kabel TV was toen nog niet overal.  Apeldoorns Kanaal Zuid, 26-08-1976.

Foto's (Rob van der Rest) Goed blijven drinken op deze warme dag is het devies en dat gebeurd ook zoals we op de bovenste foto zien. Met nog een laatste plaatje neem ik afscheid van deze stoomrit van de VSM. Dit fotoplekje is nogal verandert en staat er een lang hek langs de spoorbaan.   Apeldoorns Kanaal Zuid, 26-08-1976.